DVD'siz Usb Flash Disk ile format atmak

Format atmak için evi altüst edip dvd aramak mı?Bulduğun dvd bozuk mu?Flash diskin varsa at çöpe dvd'yi!Çözüm şöyle:

Malum günümüzdeki dizüstü teknolojilerinin özellikle optik sürücülerden malzeme ve işçilik kalitesinden çalması sebebiyle doğru düzgün dvd yakamayan sistemlere sahibiz.Özellikle internetin yaygınlaşması ve hızlanmasıyla,bulut teknolojilerinin artmasıyla,taşınabilir flash disk kapasitelerinin yükselmesiyle dvd'ler demode oldu.Masaüstü sistemlerinde bile artık yer verilmeyen dvd okuyucu ve yazıcıların yerine format işlemi iso kalıbını flash diske aktarmakla ve ardından bilgisayarın boot menüsünden flash diski en üste çıkarma işlemlerinin ardından yapılabiliyor.

Bu işlem için öncelikle ISO to USB programını indirip kurmalıyız.


Daha sonra açtığımız programda Browse kısmına tıklayarak İSO kalıbı şeklinde bulundurduğumuz işletim sistemimizi seçiyoruz.

Devamında işaretli kısımdan takılı olan flash diski seçiyoruz.File system seçeneğine tercihen fat32 veya ntfs diyoruz.Volume label kısmına ise ''pc_isletim'' ibaresini yazıyorum.Bootable,only....kısmına tik koyup Burn sekmesini tıklıyoruz.Çıkan uyarı sayfasına Evet dedikten sonra oluşturmaya başlıyor.Unutmamanız gerek önemli bir husus var.Bu işlem flash diskinizdeki daha önceki tüm verileri yok edecektir.

Bu işlem bitene kadar beklememiz gerekli.


Sırada boot ayarlamak var.Genellikle bilgisayarların ilk açılışında F12 tuşuna basarsanız boot menüsüne geçiş yaparsınız.Ama isterseniz Bios ayarlarından da ilgili menüye ulaşabilirsiniz.
Bu menüye geldiğimizde usb flash diskimizi en yukarı taşıyıp yaptığımız ayarı kaydetmek.


Kaydettikten sonra yeniden başlayacaktır ve sonra siyah ekranda formata başlamanız için herhangi bir tuşa basmanız istenecektir.Devamı normal kurulum işlemidir.Kolay gelsin.


Yorumlar

Popüler Yayınlar